Mainos
Mainos

TS: Kunnilta jää saamatta miljoonia euroja kiinteistöveroja

Kunnilta jää saamatta miljoonien verotulot siksi, että kiinteistönomistajat jättävät ilmoittamatta taloonsa tehdyistä remonteista verottajalle, kertoo Turun Sanomat.

Kaikista rakennuksen teknistä käyttöikää pidentävistä korjaustöistä pitäisi ilmoittaa, sillä ne nostavat kiinteistöveroa. Sellaisia ovat esimerkiksi ovien ja ikkunoiden vaihtaminen ja ulkoseinien pinnoitteiden uusiminen.

Lehti kertoo, että viime vuonna kiinteistöveron tuotto kunnille oli 1,2 miljardia euroa. Verohallinnosta ei osata sanoa, miten suuri osa korjaustöistä jää ilmoittamatta.

Johtava lakimies Juha Koponen Veronmaksajain keskusliitosta arvioi, että ilmoittamatta jättäminen on melko yleistä.

Hänen mukaansa suurimpana syynä tähän on tietämättömyys.

– Verottaja ei ole kertonut selvästi, millaiset korjaukset vaikuttavat kiinteistöveroon. On hyvin vaikea saada tietoa siitä, mitä pitää ilmoittaa ja mitä ei. Ohjeet ovat todella huonot, Koponen sanoo lehdelle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot