Mainos
Mainos

TS: Kymmenen vuoden passit tulevat takaisin

Kuuden vuoden takainen passiuudistus on menossa uusiksi. Turun Sanomien haastattelema poliisiylijohtaja Mikko Paatero haluaa kymmenen vuoden passit takaisin. Niistä luovuttiin vuonna 2006, kun biopassit otettiin käyttöön.

Toistaiseksi tekniikkaa ei pidetä tarpeeksi turvallisena, jotta passeja voitaisiin myöntää yli viiden vuoden ajaksi. Paateron mukaan pitkille passeille on tarvetta ja ne ovat tulossa takaisin jo melko pian.

Pitkien passien kaipuu johtuu poliisin lupahallinnon kovista paineista. Viime aikoina passijonot ovat venyneet poliisilaitoksilla pahimmillaan tunteihin.

Passihakemusruuhka on biopassiuudistuksen syytä. Piikin synnyttävät ensimmäiset viiden vuoden passit, jotka ovat nyt umpeutuneet. Vaarana on, että piikki toistuu viiden vuoden välein jatkossakin. Kymmenen vuoden passit voisivat tasoittaa ruuhkia.

Paateron mukaan ensimmäinen parannus lupahallintoon tulee näillä näkymin joulukuussa, kun passeja ryhdytään postittamaan asiakkaille.

Lue juttu Turun Sanomista täältä.

(MTV3 - Turun Sanomat)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme