Mainos
Mainos

TS: Kynsistudioiden työntekijät allergiariskin kärjessä

Allergiariskit tunnetaan huonosti työpaikoilla, kirjoittaa Turun Sanomat. Lehden mukaan työpaikoilla ei aina tiedosteta käsiteltäviin aineisiin liittyviä allergiariskejä. Altistukselle joutuvien ammattien kirjo on kasvanut ja esimerkiksi kauneudenhoitoalalla ei tunnisteta kunnolla kemikaaleihin liittyviä allergiariskejä.

Turun Sanomien haastatteleman lääkärin mukaan esimerkiksi rakennekynnet ja ripsiliimat sisältävät runsaasti allergisoivia aineita.

– Ne sisältävät yleensä allergisoivia akrylaattiyhdisteitä, joista monet läpäisevät tavalliset suojakäsineet nopeasti. Allergia voi siis kehittyä käsineiden käytöstä huolimatta, sanoo dosentti, ammatti-ihotautien ylilääkäri Kristiina Aalto-Korte Työterveyslaitokselta.

Ihotaudit ovat meluvammojen jälkeen yleisimpiä ammattitauteja. Erilaiset kumiin liittyvät allergiat olivat 20 vuotta sitten yleisimmät allergisten ammatti-ihotautien syy. Nyt kärkeen ovat kiilanneet muovikemikaalit, kuten epoksi- ja akrylaattivalmisteet.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme