Mainos
Mainos

TS: Lähestymiskieltoa rikkoville sähköinen valvonta

Osaa lähestymiskiellon saaneista saatetaan tulevaisuudessa valvoa sähköisesti.

Turun Sanomien haastatteleman rikoksentorjuntaneuvoston pääsihteerin Jukka-Pekka Takalan mukaan osassa Eurooppaa on käytössä jo sähköiseen lähestymiskieltoon tuomittujen valvonta ja siitä on saatu lupaavia kokemuksia.

Valvontajärjestelmä olisi mahdollista saada myös Suomeen. Asiasta ollaan tekemässä muistiota oikeusministeri Tuija Braxille (vihr.). .

- Keinoja lähestymiskiellon rikkojien valvomiseksi ennalta estävästi on mietitty pitkään. Sähköiseen valvontaan on tekninen valmius olemassa. Nyt pohditaan, kuka valvontaan määrättäisiin ja miten se toteutettaisiin, Takala sanoo Turun Sanomissa.

Espanjassa sähköiseen valvontaan voidaan määrätä tuomarin harkinnasta kuka tahansa lähestymiskieltoon tuomittu. Espanja hankki laitteet tuhannen lähestymiskiellon valvomiseen kesällä 2009.

Suomessa määrätään vuosittain 1 600 - 2 000 lähestymiskieltoa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot