Mainos
Mainos

TS: Lailliset unilääkkeet vakava ongelma aamuliikenteessä

Unilääkkeet ovat muodostumassa ongelmaksi aamun työmatkaliikenteessä. Turun Sanomien mukaan vähintään 20 000 suomalaista ajaa arkiaamuisin unilääketokkurassa, joka vastaa rangaistavaa rattijuopumusta.

Lääketokkuran syynä on aamuyön tunteina otettu unilääke. Unilääkkeiden käyttö on yleistynyt, eivätkä ihmiset tunne lääkkeiden vaatimia varoaikoja.

Tutkimusten mukaan esimerkiksi 65-vuotiailla unilääke aiheutti vielä kymmenen tuntia lääkkeen ottamisen jälkeen rattijuopumusrajan ylittävän päihtymystilan. Nuorilla unilääkkeet poistuvat elimistöstä hieman nopeammin, mutta heilläkin aamuyöllä otettu unilääke vaikuttaa pitkälle aamupäivään. Vaikutus vaihtelee eri lääkeaineilla.

Uniongelmasta on tullut kansantauti. Kroonisia unihäiriöitä on useammalla kuin joka kymmenellä. Suomalaiset ovat Pohjoismaiden kärkeä unilääkkeiden käytössä. Joka ikinen yö Suomessa napataan neljännesmiljoona unilääkeannosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot