Mainos
Mainos

TS: Lex Nokiaa ei ole vielä tarvittu

Työntekijöiden sähköpostiliikenteen seurantaa sähköisen viestinnän tietosuojalain nojalla ei ole käytetty vielä kertaakaan, kertoo Turun Sanomat.

Viime vuoden kesäkuussa voimaan astuneen, niin kutsutun Lex Nokian avulla yritykset voivat tarkkailla sähköisen viestinnän tunnistetietoja, jos ne epäilisivät työntekijää esimerkiksi yrityssalaisuuksien vuotamisesta. Tähän mennessä ilmoituksia tarkkailun aloittamisesta ei ole tullut tietosuojavaltuutetulle.

Eduskunta käsittelee lähiviikkoina lakimuutosta, jossa Lex Nokia mahdollistaisi varoitusviestien lähettämisen laitonta sisältöä netistä lataaville käyttäjille.

Viestin välittäisi teleoperaattori tekijänoikeuksien valvontaorganisaation pyynnöstä. Viesti voisi olla kirje tai sähköposti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot