Mainos
Mainos

TS: Maataloustuet saatetaan sitoa ympäristötekoihin

Maataloustuet saattavat jatkossa olla riippuvaisia ympäristöteoista, kirjoittaa Turun Sanomat.

EU-komissio on hahmotellut laajassa maatalouspolitiikan uudistuksessa mallia, jossa tukiin sisällytettäisiin merkittävä osuus ympäristönsuojelua. Jatkossa tukea ei saisi, jos maatilalla ei ryhdytä kunkin EU-valtion määrittelemiin ekotoimiin.

Komission suunnitelmat ovat huolestuttaneet kotimaista maataloutta voimakkaasti. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitossa pelätään byrokratian ja kustannusten lisääntymistä.

- Varsinkin jos tulevaa EU:n maatalousbudjettia leikataan uudistuksen tuloksena. Jos eurooppalaiset haluavat vieläkin korkealuokkaisempia ja ympäristöystävällisempää maataloutta, niin siitä on maksettava, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoo.

Suomalainen maatalous sai viime vuonna suoria tukia 1,9 miljardia euroa. Tähän summaan sisältyy myös kansallinen maatalouden ympäristötukiohjelma, josta tuottajille maksetaan vuosittain noin 400 miljoonaa euroa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme