Mainos
Mainos

TS: Ministeriö aikoo korvamerkitä yhdistymisavustukset

Valtio aikoo määritellä tiukasti, mihin tulevien kuntaliitosten kannustinrahat saa käyttää. Turun Sanomien mukaan edellisen suuren kuntaliitosaallon aikaan kunnille kylvettiin satojen miljoonien eurojen edestä porkkanarahoja, jotka paloivat kunnissa usein tarpeettomiin kohteisiin.

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen mukaan Paras-hankkeen aikaisesta löperöstä rahanjaosta on nyt otettu opiksi, ja jatkossa yhdistymisavustusten käyttömahdollisuuksia rajoitetaan.

–Porkkanarahat menivät monessa kunnassa ylimääräiseen hyvään, vaikka tarkoituksenmukaisempaa on kehittää rahoilla palveluprosesseja ja tukea muutosta. Tulevaisuudessa rahat ohjataan siihen tarkoitukseen, Virkkunen linjaa.

Porkkanarahojen jakaminen suuren kuntauudistuksen kannustimena ei ole ollut itsestään selvää. Virkkusen mukaan nopeita ratkaisuja kuntaliitoksista tekeviä kuntia palkitaan miljoonien eurojen arvoisella kädenojennuksella.

Ministeriö työstää parhaillaan esitystä rakennelaista, jonka on tarkoitus tulla voimaan ensi vappuna. Sen jälkeen kunnilla on 11 kuukautta aikaa tehdä selvitykset ja päätökset kuntaliitoksista, joiden pitäisi toteutua vuoden 2017 alkuun mennessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme