Mainos
Mainos

TS: Nuorten tyttöjen päihdekokeilut lisääntyneet

Alaikäiset tytöt kokeilevat poikia useammin bensan, liimojen ja liuottimien haistelua sekä alkoholia ja lääkkeitä yhdessä, kirjoittaa Turun Sanomat.

Lehti perustaa tietonsa eurooppalaiseen Espad-tutkimukseen. Sen mukaan yhdeksäsluokkalaisista tytöistä 11 prosenttia kertoi kokeilleensa haistelua päihtymistarkoituksessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkija Kirsimarja Raitasalo sanoo lehdelle, että bensan haistelu on tiedossa myös poliisin kautta. Hän arvelee, että yksi syy haistelun yleistymiseen saattaa olla mopoilun lisääntyminen.

Myös sekakäyttö on tyttöjen keskuudessa poikia yleisempää. 16-vuotiaista tytöistä 14 prosenttia ja pojista 6 prosenttia on käyttänyt alkoholia ja lääkkeitä yhdessä.

Tutkimuksen mukaan noin joka kymmenes nuori juo itsensä humalaan vähintään viikoittain.

Kyselyyn vastasi Suomesta yli 3 700 yhdeksäsluokkalaista. Sen tuloksia on esitelty myös Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot