Mainos
Mainos

TS: Oikeuskansleri moittii salaisten oikeusjuttujen tiedotusta

Oikeuskansleri ja oikeusministeriö arvostelevat käräjäoikeuksien sekalaista tapaa julkaista yksityiskohtia salatuista oikeudenkäynneistä, kertoo Turun Sanomat.

Lehden selvityksen perusteella osa käräjäoikeuksista antaa yksityiskohtia sisältävän julkisen selosteen lähes joka jutusta, osa hyvin harvasta.

–Kansalaisten on vaikea arvioida oikeuskäytäntöjä ja vertailla rangaistusten yhdenmukaisuutta, jos tietoa on saatavilla näin vaihtelevasti, oikeuskansleri Jaakko Jonkka sanoo lehdelle.

Nykyinen julkisuuslaki velvoittaa tuomioistuimet julkistamaan selosteen, mikäli salaisesti käsitelty asia on yhteiskunnallisesti merkittävä tai herättää huomattavaa kiinnostusta.

Apulaisosastopäällikkö Heikki Liljeroos oikeusministeriöstä arvioi lehdessä, että tuomioistuimien olisi syytä keskustella nykyistä yhtenäisemmistä toimintatavoista.

Lähes kaikki salattavat oikeudenkäynnit koskevat seksuaalirikoksia. Oikeudenkäyntien salaamisella pyritään pääasiassa suojelemaan rikosten uhreja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot