Mainos
Mainos

Taloussanomat: OP:n johtaja Reijo Karhinen ei alentanutkaan palkkaansa – syynä liian pieni kiky

OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen lupasi kaksi vuotta sitten alentaa säännöllistä kuukausipalkkaansa viisi prosenttia, jos yhteiskuntasopimus syntyy.

Taloussanomien mukaan lupaus palkka-alesta ei ole toteutunut. Kilpailukykysopimus survottiin muottiinsa vuosi sitten kesäkuussa.

Taloussanomat kysyi Karhiselta, miksi palkka-ale ei ole totetunut. Pääjohtaja ei vastannut haastattelupyyntöön, mutta kertoi OP:n viestinnän kautta, että että lopullinen kilpailukykysopimus ei leikannut yritysten työvoimakustannuksia riittävästi. Tämän vuoksi palkka ei alennu.

OP:n vuosikertomuksen mukaan hänelle maksettiin viime vuonna säännöllistä rahapalkkaa 754 392 euroa, eli 62 866 euroa kuussa. 

Karhinen lupasi toteuttaa palkan alennuksen HS:n yhteishaastattelussa Antti Herlinin ja Matti Alahuhdan kanssa. Kaksi muuta huippujohtajaa lupasivat myös osallistua "kohtuullistamistalkoisiin". Alahuhta ja Herlin sanoivat aikovansa lahjoittaa viisi prosenttia tuloistaan koulutukseen.

Helsingin Sanomien mukaan pörssiyhtiöiden toimitusjohtajien palkat ja bonukset nousivat viime vuonna uuteen ennätykseen.

Korjattu otsikkoon Taloussanomien lyhennettä kello 9.54..

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme