Mainos
Mainos

TS: Opettajat karttavat köyhien alueiden kouluja

Opettajat ovat alkaneet hylkiä köyhien alueiden kouluja, kirjoittaa Turun Sanomat.

Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan opettajat vaihtavat helpommin koulua alhaisen tulotason ja korkean työttömyyden alueilla. Näillä alueilla vain joka neljännellä opettajalla on yli viisi vuotta kestänyt työsuhde. Vauraammalla alueella yli puolet opettajista on viihtynyt koulussaan yhtä pitkään.

Työterveyslaitoksen mielenterveystiimin päällikön Marianna Virtasen mukaan pienituloisten alueiden koulujen opettajilla on pitkiä, yli yhdeksän päivän sairauslomia kolmanneksen enemmän kuin varakkaiden alueiden opettajilla. Myös alkoholinkäyttö on runsaampaa ja mielenterveysongelmat yleisempiä.

Opettajien sitoutuminen työhön on vähentynyt sekä matalan että korkean tulotason alueilla. Huono-osaisilla alueilla työpaikkaansa sitoutuneita opettajia on enää alle puolet, muualla melkein 60 prosenttia.

Tutkimuksen aineistona oli Kunta 10 -tutkimuksen opettajakyselyt, joissa asiaa seurattiin useamman vuoden ajan kymmenessä kaupungissa, muun muassa Turussa, Vantaalla, Tampereella ja Oulussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme