Mainos
Mainos

TS: Opiskelijat rahoittavat työharjoittelunsa ottamalla lainaa

Osa korkeakouluopiskelijoista joutuu ottamaan lainaa rahoittaakseen työharjoittelun.

Turun Sanomien kyselyn mukaan kulttuuri- ja kasvatusalalla, luonnontieteellisellä, humanistisella ja yhteiskuntatieteellisellä aloilla harjoittelusta maksetaan palkkaa joko vähän tai ei lainkaan.

Sen sijaan lääke-, oikeus- ja kauppatieteen, psykologian ja eräiden teknisten alojen opiskelijat ovat tyytyväisiä harjoitteluunsa ja palkkaukseensa.

Elinkeinoelämän keskusliitto ei näe tarpeellisena, että harjoittelupalkasta säädettäisiin lailla. EK:n asiantuntija Marita Aho pitää opintolainaa hyvänä ratkaisuna harjoittelun rahoittamiseen.

Palkansaajia edustavan SAK:n lakimies Anu-Tuija Lehto ei hyväksy ilmaistyötä. Hänen mukaansa ei ole oikein, että opiskelija maksaa harjoittelusta, jonka hyödyn saa työnantaja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot