Mainos
Mainos

TS: Päihdeäitejä yhä enemmän

Alkoholia tai huumeita käyttävien odottavien äitien määrä kasvaa Suomessa, kirjoittaa Turun Sanomat.

Lehden selvityksen mukaan Helsingin ja Uudenmaan, Pohjois-Savon sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirien yliopistollisiin keskussairaaloihin tulee yhä enemmän päihdeäitejä.

Esimerkiksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin naistenklinikalla päihdeäitien määrä on lehden mukaan yli kaksinkertaistunut parissakymmenessä vuodessa. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin naistenklinikalla hoidetaan nykyään vuodessa noin 150 päihdeongelmaista synnyttäjää, mikä on 10-20 synnyttäjää enemmän kuin aiempina vuosina.

Laki päihdeäitien pakkohoidosta on valmistumassa hallituksen luonnosvaiheeseen tänä vuonna. Se asettaa lapsen edun äidin itsemääräämisoikeuden edelle.

Vastaava laki on jo voimassa Norjassa, mutta esimerkiksi Ruotsissa lakiesitystä ei ole vielä hyväksytty.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot