Mainos
Mainos

TS: Panimoliitto aikoo tarkistaa olutmainokset etukäteen

Panimoliitto valmistautuu uuteen kiistaan alkoholin mielikuvamainonnasta. Turun Sanomien mukaan liitto on perustanut toimikunnan, joka tarkastaa ennakolta kaikki panimojuomien televisiomainokset.

Panimoliitto haluaa näin estää uusien mainoskohujen syntymisen ja näyttää olevansa vastuullinen mainostaja. Toimikunnalla on oikeus estää mainoksen julkaiseminen, jos sen katsotaan rikkovan lakia tai Panimoliiton omia mainonnan eettisiä sääntöjä.

Lakiesitystä alkoholimainonnan kiristämisestä odotetaan kevättalveksi. Asiasta saattaa kuitenkin syntyä poliittinen kiista, sillä sosiaali- ja terveysministeriön ministerit Maria Guzenina-Richardson (sd.) ja Paula Risikko (kok.) ovat asiassa täysin erimielisiä. Turun Sanomien mukaan Risikko ei halua lakiin mainintaa mielikuvamainonnan kiellosta. Guzenina-Richardson taas sallisi vain tuotetietojen ilmoittamisen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme