Mainos
Mainos

TS: Pantasuden ampujille ei syytteitä

Pöytyän tammikuisen susijahdin vuoksi rikoksesta epäillyt miehet on vapautettu epäilyistä, kirjoittaa Turun Sanomatnettisivuillaan. Sen mukaan jutun syyttäjä päätti jättää miehet vaille syytettä.

Poliisi epäili jahtipäällikköä ja varajahtipäällikköä metsästysrikoksesta, koska susijahdissa ammuttiin kaksi sutta, vaikka metsästäjillä oli lupa vain yhteen. Toinen ammuttu susi oli paikallisen lauman pannoitettu alfa-naaras.

Kaikki tapahtui, kun noin sata metsästäjää osallistui susijahtiin, koska Pöytyällä oli liikkunut pihapiirissä susi. Jahdin aikana ampujat saivat haavoitettua sutta, mutta se pääsi karkuun.

Hetkeä myöhemmin varajahtipäällikkö sai passipaikaltaan suden tähtäimeensä ja ampui sen kolmella laukauksella kuoliaaksi. Toisin kuin ampuja luuli, kyse ei ollutkaan haavoittuneesta sudesta, vaan toisesta yksilöstä.

Syyttäjän mukaan väärän suden ampuminen oli vahinko. Syyttäjän mielestä ampujalla oli perusteltu syy luulla eläintä toiseksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme