Mainos
Mainos

TS: Poliisikoulutuksessa ongelma – missä hyvät hakijat?

Poliisikoulutuksessa on pulaa kelvollisista hakijoista, uutisoi Turun Sanomat. Lehden mukaan yli kolmasosa Poliisiammattikorkeakoulun (Polamk) paikoista voi jäädä tästä syystä täyttämättä.

Poliisikoulutukseen voidaan tänä vuonna ottaa neljässä erässä yhteensä 320 opiskelijaa. Polamkin koulutusjohtaja Petri Alkioran mukaan näyttää siltä, että vaatimukset täyttäviä opiskelijoita löytyy vain noin 200.

Poliisikoulutuksen aloituspaikkoja on Suomessa karsittu. Tämän on arvioitu vaikuttaneen siihen, että poliisien työttömyys on viime aikoina vähentynyt.

Alan työllistymisestä kuukausittain raporttia tekevä ylikomisario Jarmo Koivisto sanoo, että aloituspaikkojen suunnittelu on jatkuvaa tasapainoilua.

– Pitää osata ennustaa neljän seuraavan vuoden päähän, jona aikana on voinut taloustilanne ja budjetti, jopa hallituskin muuttua.

Uusi hallitus on väläytellyt poliisille lisärahoitusta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme