Mainos
Mainos

TS: Puolustusvoimat korvasi vaaralliset räjähdepiilonsa betonirakenteilla ja turvavalleilla

Puolustusvoimat on korvannut Turun Sanomien mukaan kymmeniä vaarallisia räjähdevarastojaan uusilla maapeitteisillä betonisuojilla. Puolustusvoimat säilöö Suomen metsissä kymmeniä tuhansia kiloja räjähteitä.

Satoja räjähdesuojia ryhdyttiin suojaamaan paremmin sen jälkeen, kun pääesikunnan teknillinen tarkastusosasto piti varastoja vaarallisina ja jopa lainvastaisina. Tarkastusosaston mukaan surkea varastointi oli huomattava ympäristöriski.

Puolustusvoimat käynnisti vuonna 2002 massiivisen rakennusprojektin suunnittelun. Projektin tarkoituksena oli saattaa sadat räjähdesuojat turvallisiksi tämän vuoden loppuun mennessä.

Uusien betonisuojien rakentaminen alkoi vuonna 2008. Sen jälkeen puolustusvoimien maille on rakennettu 70 maapeitteistä varastosuojaa. Ne ovat betonirunkoisia rakennuksia, joiden päälle on kasattu maata vähintään 60 sentin kerros.

Puolustusvoimien turvallisuusmääräysten vuoksi räjähdevarastojen tarkkaa sijaintia ei kerrota julkisuuteen. Suuria varastoja, joissa voi olla kymmeniä tuhansia kiloja räjähteitä, on ainakin Ähtärissä, Hartolassa ja Haapajärvellä.

Uudistustyön kustannukset ovat noin sata miljoonaa euroa.

(MTV3 - TS)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot