Mainos
Mainos

TS: Radonrajan tiukennus vaatimassa remontin yli 200 000 asunnossa

Sosiaali- ja terveysministeriön suunnittelema radonin ohjearvojen kiristys vaatisi remontin arviolta yli 200 000 suomalaisessa asunnossa.

Ministeriöstä arvioidaan, että radonin ohjearvojen tiukentamisen vaikutukset asuntokauppaan olisivat huomattavat.

Turun Sanomien mukaan Säteilyturvakeskus on arvioinut remonttien kokonaiskustannuksiksi yli 500 miljoonaa euroa.

Tähän asti vanhoissa asunnoissa on hyväksytty kaksinkertainen määrä radonia verrattuna uusiin. Ministeriö ehdottaa, että vanhojen asuntojen radonraja laskettaisiin samalle tasolle kuin uusissa asunnoissa eli 200 becquereliin.

Ministeriön lääkintöneuvos Mikko Paunio olisi kuitenkin valmis miettimään sitä, pitäisikö asetukseen tehdä poikkeus vanhojen asuntojen kohdalla.

Radon on näkymätön ja hajuton kaasu, joka voi aiheuttaa keuhkosyöpää. Säteilyturvakeskuksen mukaan radon aiheuttaa vuosittain Suomessa noin 300 keuhkosyöpätapausta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot