Mainos
Mainos

TS: Räjähdekuljetuksissa toistuvia turvallisuuspuutteita

Poliisin mukaan räjähdekuljetuksissa on toistuvia turvallisuuspuutteita. Turun Sanomien mukaan esimerkiksi nalleja ja räjähteitä ei saisi kuljettaa yhdessä, mutta käytännössä näin tehdään.

– Ei se mikään tuiki harvinainen tilanne ole, että kun me avaamme pakettiauton luukun, siellä ovat räjähdepanos, sähkönallit ja vielä polttoainesäiliö samassa tilassa, ylikonstaapeli Vesa Roima Liikkuvan poliisin Turun yksiköstä kertoo.

Ongelmia aiheuttavat erityisesti pienet kuljetuserät. Suuria räjähde-eriä kuljettavilla asiat ovat poliisin mukaan yleensä kunnossa.

Liikkuvan poliisin Turun yksikön päällikkö ylikomisario Pasi Pihlava kertoo, että räjähdekuljetusten turvallisuuteen joudutaan puuttumaan sillon tällöin.

– Ei mitään ylitsevuotavan paljon, mutta jonkin verran. Sanoisin, että kuljetukset ovat olleet pikkuisen lisääntymään päin, vaikka mitään oleellista piikkiä ei olekaan havaittavissa, Pihlava toteaa.

Turun Sanomat kertoo, että Suomen maanteillä liikkuu päivittäin kymmeniä kuljetuksia, jotka sisältävät räjähteiksi luokiteltavia vaarallisia aineita.

Suuret räjähdetoimitukset kuljetetaan pääsääntöisesti yöaikaan isoja maanteitä pitkin.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme