Mainos
Mainos

TS: Raskauspahoinvointia vähätellään - voi johtaa jopa abortointiin

Raskauspahoinvoinnista kärsiville ei ole tarjolla riittävästi apua eikä sen vakavuutta osata arvioida kunnolla, toteavat turkulaisasiantuntijat.

Turun Sanomat kertoo, että vakavaa raskauspahoinvointia, joka pahimmillaan voi johtaa jopa odottavan äidin kuivumiseen ei osata tunnistaa tai sitä saatetaan jopa vähätellä.

Bioanalyytikko Miina Nurmi Turun yliopistosta selvittää parhaillaan, sopisiko Kanadassa kehitetty raskauspahoinvoinnin vaikeutta mittaava kysely käyttöön suomalaisissa neuvoloissa. Tutkimuksessa selvitetään myös raskauspahoinvoinnin esiintyvyyttä, taustatekijöitä ja sen yhteyttä helikobakteeriin.

Noin 85 prosenttia odottavista äideistä kärsii jonkinlaisesta raskauspahoinvoinnista. Sairaalahoitoa vaativaa raskauspahoinvointia esiintyy niun 0,3 - 2,5 prosentilla odottajista.

Turun Sanomat kertoo, että vakava raskauspahoinvointi on johtanut jopa sikiöiden abortoimiseen. Tyksin dosentti Päivi Polon mukaan se on kuitenkin erittäin harvinaista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot