Mainos
Mainos

TS: Sairaaloille suunnitellaan päihtyneiden pakkohoitoa

Sairaaloille ja terveyskeskuksille harkitaan oikeutta hoitaa päihtyneitä potilaita vastoin heidän tahtoaan, kirjoittaa Turun Sanomat. Asiaa valmistelee sisäministeriön työryhmä, jota johtaa Länsi-Suomen läänin eläkkeelle jäänyt sosiaali- ja terveysneuvos Pekka Paatero.

- Sisäasiainministeriön työryhmässä selvitetään, voidaanko terveydenhuollon henkilöstölle antaa jonkinlainen mahdollisuus pitää päihtynyt tarkkailussa vasten tämän tahtoa, Paatero kertoo.

Nykyisellään terveydenhuoltohenkilökunnan valtuudet päihtyneiden suhteen ovat hyvin rajalliset, ja esimerkiksi humalainen voi kieltäytyä hoidosta terveyskeskuksessa. Tällä hetkellä vain poliisi voi pitää ihmisen hoidossa vastoin tämän tahtoa.

- Terveydenhuollossa on jouduttu lisäämään turvallisuutta esimerkiksi ostopalvelun avulla. Olisi kaikkien etu, ettei aina tarvitsisi kutsua poliisia, summaa poliisiylijohtaja Mikko Paatero.

Sisäasiainministeriön työryhmä jättää raporttinsa loppusyksystä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot