Mainos
Mainos

TS: Saksan hyllyttämiä viallisia aseita käytössä myös Suomen poliisilla

Saksan puolustusvoimien hyllyttämä rynnäkkökiväärityyppi Heckler &Koch G 36 -tyyppi on käytössä myös Suomen poliisin erikoisryhmällä Karhulla, kertoo Turun Sanomat.

Lehden mukaan asetyyppi on ollut yhtenä tulevaisuuden vaihtoehtona myös puolustusvoimille siinä tapauksessa, että se päättää joskus siirtyä Naton käyttämään pienempään kaliiberiin.

Turun Sanomat kertoo, että Suomen poliisilla on jo käytössään myös Heckler & Kochin konepistooleja. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ei halunnut kommentoida asiaa Turun Sanomille.

Saksan puolustusministerin mukaan maan asevoimat luopuu G36-rynnäkkökivääreistä niissä havaitun epätarkkuuden vuoksi. Ministeri Ursula von der Leyenin mukaan 1990-luvulta asti käytössä olleella aseella ei ole nykyisenlaisena tulevaisuutta sotilaiden käytössä.

Heckler & Koch -yhtiön valmistaman aseen on havaittu muuttuvan epätarkaksi yli 30 asteen lämpötilassa tai jos se kuumuu pitkään jatkuneen ampumisen takia.

Saksan asevoimilla on käytössään yli 170000 kyseisen tyypin rynnäkkökivääriä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme