Mainos
Mainos

TS: Suomalaiset kantelevat ja valittavat ennätystahtiin

Valitusten ja kanteluiden määrä on lisääntynyt 2000-luvulla rajusti.

Turun Sanomien mukaan vuosien 2000 ja 2009 välillä kantelut eduskunnan oikeusasiamiehelle lisääntyivät 78 prosenttia. Kantelut oikeuskanslerille lisääntyivät puolestaan 37 prosenttia. Myös hoitovirhekanteluja ja valituksia Julkisen sanan neuvostolle sekä Kuluttajariitalautakuntaan on tehty ennätystahtiin.

Kanteluiden määrän kasvun arvioidaan johtuvan siitä, että sähköposti on helpottanut kantelemista. Viime vuosien kasvua saattaa selittää myös lisääntynyt asiointi viranomaisten kanssa.

Oikeusasiamies Petri Jääskeläinen ennustaa kanteluiden kasvun jatkuvan, ja se sopii hänelle.

– Turhia kanteluita ei ole. Niiden kautta saamme tietoja potentiaalisista epäkohdista, Jääskeläinen sanoo Turun Sanomissa.

Julkista valtaa käyttävästä kantelun voi tehdä kuka tahansa. Esimerkiksi entinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk) saattaa joutua valtakunnanoikeuteen, koska kaksi kansalaista teki kantelun hänen jääviydestään rahan jakamisessa Nuorisosäätiölle.

(MTV3)

Lue myös Turun Sanomat

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme