Mainos
Mainos

TS: Suomessa jo 30 000 osoitteetonta — osa välttelee velkojia tai huijaa tukia

Suomessa elää tilastojen mukaan 30 000 ihmistä, joiden osoitetta ei tiedetä. Viranomaisten mukaan ainakin osassa kyse tukien huijaamisesta tai velkojen välttelystä.

Näistä noin 8000 ihmisen olinpaikasta viranomaisilla ei ole minkäänlaista tietoa, kertoo Turun Sanomat. Loput Tilastokeskus on tilastoinut vailla vakinaista asuntoa olevien ryhmään.

Viranomaiset eivät kuitenkaan usko, että Suomessa on lähes 22 000 kadonnutta tai asunnotonta.

Kuntien ilmoitusten mukaan Suomessa oli viime vuoden lopussa yhteensä vajaat 7 850 asunnotonta ihmistä.

Osoitteettomuudessa onkin todennäköisesti osan kohdalla kyse siitä, että henkilö haluaa tietoisesti pysyä viranomaisten tavoittamattomissa.

Valtakunnanvouti Juhani Toukola uskoo, että poste restante- tai postilokero-osoitteita käytetään muun muassa velkojien välttelemisessä.

– Takavuosina se haittasi ulosottotoimintaa enemmän, kun olimme pelkästään väestötietojärjestelmän varassa. Nyt kun tiedonsaantimme on parantunut ja pääsemme moniin muihin tietojärjestelmiin pankkeja myöten, tavoittamattomiin jää tämän takia enää parisen prosenttia asiakkaista, Toukola kertoo Turun Sanomissa.

Myös Kela arvioi, että osoitetietoja vääristellään tukikikkailun takia tarkoituksellisesti ainakin jonkin verran.

– Esimerkiksi tilanteissa, joissa pariskunnan toinen osapuoli muuttaa pois ja ilmoittaa uudeksi osoitteekseen esimerkiksi poste restanten, kyse saattaa olla tukien huijaamisesta, sanoo asumistuesta vastaava etuuspäällikkö Heli Santamala.

(MTV3)

Lue myös Turun Sanomat

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme