Mainos
Mainos

TS: Suomesta on tullut yhä suurempien terveyserojen maa

Suomalaiset elävät terveyden luokkayhteiskunnassa, kirjoittaa Turun Sanomat. Rikkaimmat eli ylimmän tuloviidenneksen miehet elävät keskimäärin 12,5 vuotta pidempään kuin köyhimmät eli alimman tuloviidenneksen miehet. Naisilla vastaava ero on 6,8 vuotta.

Köyhimpien elinajanodote on pysynyt 1990-luvun alun tasolla. Ero on syntynyt, kun rikkaimpien elinajanodote on kasvanut.

Suomessa rikkaiden ja köyhien väliset kuolleisuuserot ovat suuremmat kuin muissa Länsi-Euroopan maissa. Hyvätuloiset elävät pitempään ja ovat myös huomattavasti terveempiä kuin pienituloiset. Lisäksi työttömät ovat keskimäärin sairaampia kuin työssä käyvät.

Tulot vaikuttavat myös terveyspalvelujen saamiseen. OECD-maista Suomessa on rikkaiden ja köyhien välillä suurin ero siinä, miten usein henkilö käy lääkärissä. Paremmassa sosioekonomisessa asemassa olevat pääsevät lääkäriin helpommin. Esimerkiksi työterveyshuoltoon pääse heti, kun taas terveyskeskuspalveluita joutuu odottamaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot