Mainos
Mainos

TS: Suomi häviää veronkiertäjien jahdissa muille Pohjoismaille

Suomi ei kykene jahtaamaan maailman veroparatiiseihin karkaavia rahoja yhtä hyvin kuin muut Pohjoismaat, kirjoittaa Turun Sanomat.

Esimerkiksi Ruotsissa verottaja saa automaattisesti tiedon kaikista yli 150 000 kruunun siirroista ulkomaille. Suomessa verottaja on vasta vuoden alusta lähtien voinut vaatia pankeilta listoja rahansiirroista eri veroparatiiseihin.

Käytännössä verottaja on etsinyt pankkien arkistoista suuria ja epäilyttäviä rahansiirtoja ulkomaille, ja tutkimukset ovat kestäneet kuukausikaupalla.

Tilanne on kuitenkin parantumassa, sillä lähes kaikki veroparatiisit on nyt saatu taivuteltua luovuttamaan Suomelle pankkitietojaan. Esimerkiksi Suomi ja Mauritius allekirjoittivat tämän kuun alussa veroasioita koskevan tietojenvaihtosopimuksen, ja Brunein kanssa tehty vastaava sopimus vahvistetaan ensi kuussa. Myös useiden muiden valtioiden kanssa neuvotellaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme