Mainos
Mainos

TS: Suomi psykiatristen pakkokeinojen kärkimaita

Turun Sanomien mukaan Suomessa huone-eristykseen psykiatrisissa sairaaloissa joutui yli 1800 ihmistä vuonna 2009. Lepositeitäkin käytettiin yli 900 potilaan rauhoittamiseen. Lukujen perusteella Suomi on kansainvälisissä vertailuissa psykiatristen pakkokeinojen kärkimaita.

Lukuja kerätään vain psykiatrisissa hoitolaitoksissa, joten kukaan ei tiedä, paljonko pakkokeinoja käytetään esimerkiksi lastenkodeissa, hoitolaitoksissa ja ensiapuklinikoilla.

Lehden mukaan pakkotoimien käyttö heittelee alueittain ja potilaiden eristystä käytetään psykiatrisissa sairaaloissa vailla yhteneviä käytäntöjä. Sairaaloiden väliset erot voivat olla jopa kymmenkertaisia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tavoitteena on vähentää huone-eristyksen käyttöä 40 prosenttia vuoteen 2015 mennessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot