Mainos
Mainos

TS: Suomi valmis päästämään sähkötupakat kauppoihin

Turun Sanomat kirjoittaa verkkosivuillaan elektronisten savukkeiden löytäneen tiensä Suomeen nettikaupan kautta. Sähköisten savukkeiden maahantuonti oli vuoden 2011 helmikuuhun asti kiellettyä, mutta tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Suomi on valmis päästämään sähkötupakat markkinoilleen.

Syynä mahdolliseen uudistukseen on se, etteivät viranomaiset pysty valvomaan sähkötupakoiden nettimyyntiä ja maahantuontia.

Tulli kirjasi vuonna 2010 takavarikkoina 350 rikosepäilyä elektronisista savukkeista. Helmikuussa 2011 takavarikot kuitenkin loppuivat Vantaan käräjäoikeuden katsottua, että sähkötupakan nikotiinipatruunoita ja -liuoksia saa tuoda maahan henkilökohtaista käyttöä varten.

EU valmisteleekin uutta tupakkatuotedirektiiviä, joka sallisi myös sähkötupakan kaltaisten nikotiinituotteiden markkinoille tuonnin. Sosiaali- ja terveysministeriön johtajan Kari Paason mukaan Suomi on näyttämässä direktiiville vihreää valoa.

Sähkötupakan "polttaminen" näyttää ja tuntuu lähes samalta kuin oikean tupakan poltto. Tuotteen terveysvaikutuksista kiistellään kuitenkin maailmalla ankarasti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme