Mainos
Mainos

TS: Suurimmilla lentokentillä ei ympäristölupia

Suomen suurimmat lentokentät toimivat yhä ilman ympäristölupaa, kirjoittaa Turun Sanomat.

Seitsemästä suurimmasta lentoasemasta vain Tampere-Pirkkalalla ja Kuopiolla on jo vuonna 2000 voimaan tulleen ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupa.

Turun, Rovaniemen ja Helsinki-Vantaan lupahakemukset ovat yhä vireillä. Vaasan lentoaseman kohdalla viranomaiset pohtivat, onko luvan hakemiselle tarvetta.

Oulun lentoasemalle myönnettiin kolme vuotta sitten ympäristölupa, josta tehtyjä valituksia setvitään korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Valtionyhtiö Finavian ylläpidossa olevista 25 lentoasemasta 16 on velvoitettu hakemaan itselleen ympäristölupa, jossa on määritelty kaikki luvanhaltijan ympäristövelvoitteet melutasoista alkaen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot