Mainos
Mainos

TS: Syöpäkeräys voi tuottaa jo enemmän kuin tarvitaan

Osa sairauksien tutkimukseen suunnatuista rahankeräyskampanjoista tuottaa jo niin hyvin, että rahapottia on vaikea jakaa järkevästi, kirjoittaa Turun Sanomat.

Turun Sanomien mukaan yleisimmin tunnettujen sairauksien tutkimiseen saattaa kertyä huomattavasti enemmän rahaa kuin on tehokkaasti mahdollista käyttää. Vähemmän tunnetut tutkimusalat sen sijaan taistelevat rahoituksesta.

Esimerkiksi Roosa nauha -kampanjaa pyörittävä Syöpäsäätiö pohtii, riittääkö kaikille tukieuroille tarpeeksi laadukasta tutkimusta.

Kampanjan arvioidaan tänä vuonna tuottavan kaikken aikojen ennätyksen, noin miljoona euroa. Se on lähes puolet enemmän kuin viime vuonna.

- Yksi vaihtoehto on suurentaa apurahoja, arvioi Syöpäsäätiön pääsihteeri Harri Vertio.

Vastaavaan ongelmaan on törmätty myös Ruotsissa. Vertion mukaan ruotsalainen sisarjärjestö joutui tarkistamaan tämänvuotista rahanjakoaan. Kampanja tuottaa niin paljon, ettei maasta enää löytynyt tarpeeksi tutkimusta, vaan rahaa alkoi valua toissijaisiin kohteisiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme