Mainos
Mainos

TS: Taideyliopistot yhdistymässä vuoden 2013 alussa

Sibelius-Akatemia, Kuvataideakatemia ja Teatterikorkeakoulu ovat sittenkin yhdistymässä vuoden 2013 alussa, kertoo Turun Sanomat. Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) on perunut kesäkuiset puheensa siitä, ettei uuden noin 2000 opiskelijan taideyliopiston perustamiseen ole tällä hallituskaudella varaa.

– Hänellä (Gustafsson) ei omien sanojensa mukaan ollut vielä hallituskauden alussa asiasta tarpeeksi tietoa, Sibelius-Akatemian rehtori Gustav Djupsjöbacka kertoo.

Opetusministeri ilmoitti reilu viikko sitten korkeakouluille, että hankkeen edellytykset täyttyvät valtion puolesta. Pallo on nyt korkeakoulujen hallituksilla, jotka ottavat asiaan kantaa lokakuun loppuun mennessä.

– Sekä korkeakouluilla että opetus- ja kulttuuriministeriöllä on halu viedä asioita eteenpäin, Gustafsson sanoo.

Neuvottelujen ollessa kesken Gustafsson ei halua kertoa, mistä taideyliopiston perustamiseen vaadittavat 17-18 miljoonaa euroa ovat löytyneet.

Aikataulu on kireä, mutta Djupsjöbacka uskoo uuden yliopiston hallinnon olevan kasassa vuoden kuluttua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme