Mainos
Mainos

TS: Taloyhtiöissä kikkaillaan remonteilla

Taloyhtiöt pelaavat remonteilla, jotta osakkaat saisivat niistä kotitalousvähennystä, kertoo Turun Sanomat. Asunto-osakemuotoiset taloyhtiöt jopa muuttavat yhtiöjärjestystään ja siirtävät isoja korjaustöitä osakkaan tehtäväksi.

Näin tehdään, sillä asunto-osakeyhtiön teettämistä remonteista ei saa kotitalousvähennystä. Ongelmia esiintyy lehden mukaan etenkin rivitaloyhtiöissä.

Kiinteistöliitto ja Veronmaksajain keskusliitto ovat huolissaan kikkailusta. Osakkaalle se saattaa nimittäin tulla kalliimmaksi kuin saavutettu verohyöty. Osakas saattaa joutua vastuuseen esimerkiksi kattoremontissa tehdystä virheestä, tai hänelle voi koitua suuria kunnossapitokustannuksia.

Yhtiöjärjestyksen mukaan asunnon ulkopuolisten tilojen kuten kattojen kunnossapito on yleensä yhtiön vastuulla. Myös putkistot ja viemärit kuuluvat yhtiölle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme