Mainos
Mainos

TS: Terveydenhuoltoalueen minimikooksi ehkä 50 000 asukasta

Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueiden minimikooksi ollaan esittämässä 50 000 asukasta, kirjoittaa Turun Sanomat. Asiaa pohtiva työryhmä saattaa lehden mukaan ehdottaa alarajaksi jopa 100 000 asukasta.

Työryhmän mukaan alle 50 000 asukkaan kunta tai alue ei pysty itsenäisesti tarjoamaan vaadittavia palveluita.

Kuntauudistuksen valmistelussa sopivana väestöpohjana sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiseksi on pidetty 20 000:ta asukasta. Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee sanoo, että osa työryhmästä on sitä mieltä, että 100 000 asukkaan aluekin on terveydenhuollossa liian pieni. Kaikkia päivystyspalveluita ei vielä tälläkään väestöpohjalla pystytä hoitamaan.

– Esittämämme malli ei ole kuntasidonnainen vaan tarvittava asukaspohja voidaan ratkaista myös kuntayhtymillä tai vastuukunnalla.

Ministerit ottavat asiaan kantaa myöhemmin. Alueiden rajoja pohtimaan nimitetään erityiset selvitysmiehet.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot