Mainos
Mainos

TS: Tietojärjestelmien viat vaarantavat potilasturvallisuutta

Sähköisten potilastietojärjestelmien ongelmat haittaavat lääkäreitä ja potilaita. Turun Sanomien mukaan tietojärjestelmien puutteet vaarantavat pahimmillaan potilasturvallisuuden.

Terveydenhuollossa on nykyisin käytössä kymmeniä eri potilastietojärjestelmiä, jotka sopivat usein huonosti yhteen. Sosiaali- ja terveysalan valvontavirastoon Valviraan on tullut kanteluja etenkin hankaluuksista, jotka liittyvät lääkehoidon määräämiseen.

- Lääkitystä koskeva tieto ei esimerkiksi aina siirry tietojärjestelmän yhdestä osiosta toiseen tai se siirtyy puutteellisena, sanoo Valviran valvontaosaston johtaja Tarja Holi Turun Sanomien haastattelussa.

- Ylilääkärit ovat raportoineet esimerkiksi tapauksista, joissa tieto lääkeannoksien määrästä ei kulje ja potilaan terveys vaarantuu selkeästi, sanoo Holi.

Tilanteen odotetaan paranevan viiden vuoden päästä, kun terveydenhuollon valtakunnallinen potilastietoarkisto otetaan käyttöön.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme