Mainos
Mainos

TS: Tietosuojavaltuutettu tutkii etukorttien tietoturvan

Tietosuojavaltuutettu on puuttunut kanta-asiakaskorttien tietoturvaongelmiin. Turun Sanomien mukaan tietosuojavaltuutetun toimisto tutkii, kertovatko kauppaketjut asiakkailleen riittävän kattavasti etukorteilla kerättävistä kuluttajatiedoista. Selvitys julkaistaan tammikuun lopussa.

– Asiakasta on informoitava siitä, mihin asiakastietoja käytetään, samoin myös asiakkaan oikeudesta kieltää asiakastietojen käyttö, tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio sanoo lehdessä.

Etukortin perusteella asiakasrekisteriin tallentuu tietoja esimerkiksi kuitin loppusummasta, ostetuista tuotteista ja liikkeistä, joissa kuluttaja asioi. Tietoja käytetään muun muassa suoramarkkinoinnissa.

Aarnio arvioi STT:lle jo aiemmin, että asiakkaan on hankala hahmottaa henkilötietojensa käyttöä. Hän korostaa nyt Turun Sanomissa, että asiasta pitäisi kertoa selkeästi jo etukorttisopimusta kirjoitettaessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme