Mainos
Mainos

TS: Tupakkaan mahdollista lisätä myrkyllisiä aineita "huomaamatta"

Tupakkatuotteiden ainesosia ei valvota Suomessa mitenkään. Ääritapauksessa valmistaja voisi lisätä savukkeeseen uutta erittäin myrkyllistä ainetta ja tehdä siitä ilmoituksen, mutta valvontaviranomainen ei lukisi tietoa, kertoo Turun Sanomat..

Maahantuojien ja valmistajien täytyy vuosittain ilmoittaa Valviralle Suomeen tarkoitettujen tupakkatuotteiden ainesosatiedot.

Savukkeiden vaarallisimpia aineita ovat terva, nikotiini ja hiilimonoksidi eli häkä, joiden enimmäismääriä Valvira tarkkailee erillisten haitta-aineilmoitusten perusteella.

Sen sijaan muihin ainesosiin ei kiinnitetä huomiota.

– Käytännössä tällä hetkellä tilanne on tämä. Ei ole mahdollista seurata kaikkien valmistajien kaikkia aineita,ylitarkastaja Reetta Siukola sosiaali- ja terveysministeriöstä sanoo Turun Sanomissa.

Tupakkaan lisätään muun muassa ammoniakkia , jotta nikotiini imeytyisi paremmin ja riippuvuus tupakasta vahvistuisi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot