Mainos
Mainos

TS: Turku vei vanhuksilta tuhansia euroja vahingossa

Turun kaupunki järkytti iäkkäitä palvelutaloasukkaitaan perimällä näiltä vuoden vuokran kerralla, kertoo Turun Sanomat.

Kaupunki vaati 30 vanhukselle lähettämässään tiedotteessa, että heidän pitää suorittaa kerralla koko vuoden vuokrat.Vuokrien yhteissummat vaihtelivat 5000 eurosta 7000 euroon.

Tiedotteessa viitattiin myös perintätoimistoon.

Maksuja ei kuitenkaan jääty odottelemaan, vaan vuokrat nostettiin vanhusten tileiltä suoraveloituksena.

Osalla vuokralaisista tili tyhjeni kokonaan, ja muiden laskujen maksaminen kävi mahdottomaksi. Lisäksi pankit alkoivat periä rahattomiksi laskutetuilta vanhuksilta sakkomaksuja.

Turun talouspalvelujohtajan Fredrik Lindströmin mukaan kyse oli inhimillisestä virheestä. Laskutusajoon oli unohdettu asettaa päättymispäivä, jolloin laskutusajaksi tuli 12 kuukautta.

– Kyllä tässä nyt on pakko mennä peilin eteen ja katsoa, miten tällaiset tapaukset pystytään tulevaisuudessa välttämään, Lindström sanoo.

Fredrik Lindströmin mukaan kaupunki on valmis korvaamaan liikaperinnästä asiakkaille aiheutuneet menetykset.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot