Mainos
Mainos

TS: Turkulaismiestä värvättiin Isisiin kesken kauppareissun

Turun Sanomien mukaan turkulaismiestä yritettiin saada terroristijärjestöön kesken kauppareissun Helsingin Kampissa.

Yrittäjä Akeel al Gangaray kertoo Turun Sanomille joutuneensa toukokuussa Isis-värvääjän ahdistelemaksi. Hänen mukaansa mies vaikutti värvääjältä.

– Kylmäosaston kohdalla vastaan tuli pitkä ja parrakas ikäiseni mies. Hän tuijotti terävänä vuoroin minua, vuoroin ostoskoriani.

– Kun mies tuli lähelleni kolmannen kerran, hän avasi suunsa ja sanoi klassisella arabialla: ”Sinun kaltaistasi sankaria islamilainen valtio tarvitsee”, al Gangaray kertoo.

Ääri-islamilaisen terroristijärjestö Isisin värvääjien toiminta on Turun Sanomien mukaan muuttunut Suomessa entistä avoimemmaksi. Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala sanoo, että poliisin tietoon tulee yhä enemmän tapauksia, joissa lähtijöitä houkutellaan julkisilla paikoilla, kuten kadulla ja kauppakeskuksissa.

Supon mukaan värväystoiminta on Suomessa kuitenkin toistaiseksi sattumanvaraista ja yksittäisiin henkilöihin kohdistuvaa.

Korjattu otsikkoa 5.8. klo 14.35.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme