Mainos
Mainos

TS: Turusta löytyi suojeltuja kuoriaisia – voivat pysäyttää rakentamisen

Turun kaupunkialueelta on löytynyt tiukasti suojeltuja ja uhanalaisia erakkokuoriaisia, kertoo Turun Sanomat. Kuoriaislöydöt saattavat rajoittaa rakentamista ja kaavoittamista kaupungissa, sillä kuoriaisen tai sen kotipuun hävittäminen on kielletty.

– Esimerkiksi yksittäisen rakennushankkeen tieltä rauhoitettuja kuoriaispuita ei saa kaataa. Jos puu uhkaa ihmisen turvallisuutta, poikkeuslupa kaatamiselle voidaan myöntää. Silloinkin kuoriaiset on yritettävä pelastaa siirtämällä ne muualle, sanoo ylitarkastaja Iiro Ikonen Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta.

Erakkokuoriainen asuu vanhojen tammien ja lehmusten onkaloissa. Sillä on EU:ssa sama suojelustatus kuin liito-oravalla ja saimaannorpalla.

Erakkokuoriaisia ei ole tavattu sataan vuoteen Suomessa muualla kuin Ruissalossa. Kolmella alueella Turussa tehdyt kuoriaislöydöt vahvisti lehdelle erakkokuoriaisista väitöstutkimusta valmisteleva biologi Matti Landvik Turun yliopistosta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme