Mainos
Mainos

TS: Uutta kotikuntalakia ei ole sovellettu vielä kertaakaan

Uutta kotikuntalakia ei ole sovellettu sosiaali- ja terveysministeriön ja Kuntaliiton mukaan vielä kertaakaan. Syynä tähän on se, ettei ministeriö ole ehtinyt saada valmiiksi lain soveltamisohjeita. Asiasta kirjoittaa Turun Sanomat.

Vuoden alussa voimaan tulleessa laissa on tarkoitus antaa pitkäaikaishoidossa oleville vanhuksille ja pitkäaikaissairaille mahdollisuus vaihtaa halutessaan kotikuntaa kuten muutkin kansalaiset. Uusi kotikunta voi nyt periä hoitopaikasta ja sosiaalipalveluista aiheutuvat kustannukset muuttajan aiemmalta kotikunnalta.

Aikaisemmin kunnat pystyivät käytännössä estämään muuton, vaikka oikeus asuinpaikan valintaan on taattu perustuslaissa.

Kuntaliiton mielestä eduskunta saattoi kotikuntalain voimaan liian nopealla aikataululla. Peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) mielestä laki on päinvastoin ainakin vuosikymmenen myöhässä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot