Mainos
Mainos

TS: Vaalirahoituksen pimittämisestä tehtiin entistä helpompaa?

Poliisihallituksen mukaan syyskuun alussa voimaan astunut vaalirahoituslaki on vielä aiempaa sekavampi. Nykyinen laki saattaa johtaa siihen, että vaalirahoituksesta ei enää saada julkisuuteen tietoja. Tämä johtuu siitä, että rekisteröidyt puolue- ja valitsijamiesyhdistykset saavat nyt kerätä kampanja-aikana rahaa ilman poliisin lupaa.

- Näyttää siltä, että tässä on nyt kahden kerroksen väkeä, kommentoi tilannetta poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho Turun Sanomien haastattelussa.

Yleishyödylliset yhdistykset ja säätiöt joutuvat yhä hakemaan keräyslupaa tekemällä keräys- ja käyttösuunnitelman sekä tilityksen keräyksen jälkeen. Turun Sanomien haastatteleman Laihon mukaan puolue- ja valitsijamiesyhdistykset ovat nyt vapautettu luvan hakemisesta, kun rahaa kerätään vaaalikustannuksen kattamiseen.

Tästä seuraa Laihon mukaan, että kansalaiset eivät voi varmistaa keräyksen aitoutta. Lisäksi epäselvyyksiä aiheuttaa se, että ehdokkaat ovat virallisia vasta kuukautta ennen vaaleja, mutta rahaa saadaan kerätä vapaasti jo kuusi kuukautta ennen vaaleja.

- Kyllä lopputulos oli tietoinen poliittinen ratkaisu. Eduskunnassa ei tältä osin kuultu ollenkaan poliisihallitusta, ihmettelee Laiho Turun Sanomissa.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot