Mainos
Mainos

TS: Valtion autoista tulossa vähäpäästöisiä

Julkisen liikenteen ja viranomaisten ajoneuvohankinnat on ehkä tulevaisuudessa tehtävä ympäristövaatimusten perusteella, kirjoittaa Turun Sanomat.

Liikenne- ja viestintäministeriö valmistelee lakimuutosta, joka on määrä saada eduskunnan käsittelyyn syysistuntokaudella.

Turun Sanomien mukaan laki koskisi toteutuessaan laajasti valtion käyttämiä joukkoliikenteen palveluntarjoajia, busseja ja viranomaisten ajoneuvoja, kuten poliisiautoja.

Poliisihallituksen tekniikan yksikön ylitarkastaja Risto Laine ei usko, että laki heikentäisi poliisin suorituskykyä. Laineen mukaan hiilidioksidipäästöt ovat jo nyt yhtenä perusteena hankinnoissa.

– Poliisin käyttämien ajoneuvojen toimintakyky ei perustu yleensä auton tehoon vaan varusteluun. Hankinnat tekee valtion ajoneuvopalvelu. Hiilidioksidipäästöt ovat jo pitkään olleet yksi valintaperuste, Laine sanoo lehdelle.

Myös Linja-autoliiton viestintäpäällikkö Saara Remes sanoo lehdelle, että ympäristökysymykset on jo huomioitu bussiliikenteessä hyvin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme