Mainos
Mainos

TS: Valviran valelääkäriselvitystä väitetään leväperäiseksi

Valviran johdon toimista on jätetty tutkintapyyntö Helsingin poliisille, kirjoittaa Turun Sanomat.

Lehden tietojen mukaan tutkintapyyntö on tullut Valviran sisältä.

Valviran ja sitä edeltäneen Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen TEO:n väitetään antaneen kymmenille ulkomaalaisille lääkäreille lupia kevyin perustein ja heikoin tiedoin.

Lisäksi tutkintapyynnön mukaan Valviran tekemä selvitystyö valelääkärien löytämiseksi on ollut puutteellista. Valviran julkaiseman selvitysraportin mukaan väärennettyjä todistuksia ei ole toistaiseksi löytynyt, mutta poliisille jätettyjen papereiden mukaan useista todistuksista olisi löytynyt vähintään epäilyttäviä piirteitä.

Viraston johdon väitetään olleen haluton ilmoittamaan uusista valelääkäriepäilyistä poliisille.

Turun Sanomat ei tavoittanut Valviran johtoa kommentoimaan väitteitä.

Poliisi epäilee jo ennalta seitsemää ihmistä Valviran ja TEO:n ylimmästä johdosta virkavelvollisuuden rikkomisesta valelääkärijupakoissa. Esitutkinta asiasta valmistui maaliskuussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot