Mainos
Mainos

TS: Vanhukset halutaan laitoksista palvelutaloihin

Työryhmä haluaa lopettaa vanhusten nykyisen laitoshoidon terveyskeskusten vuodeosastoilla ja vanhainkodeissa, kirjoittaa Turun Sanomat. Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä muuttaisi vanhainkodit palveluasuntoloiksi.

Nykyjärjestelmää on arvosteltu monimutkaiseksi ja kalliiksi. Lisäksi vain noin joka kymmenes vanhustenhuollon laitos täyttää hyvän hoidon laatusuositukset, kertoo Valviran ja aluehallintovirastojen viime vuonna tekemä kysely.

Työryhmän visio on, että vanhus voisi asua samassa paikassa ja palvelut liikkuisivat.

Kuntaliitossa vastaanotto on suotuisa.

- Kokemukseni on, että terveyskeskusten pitkäaikaisosastoilla toteutuva hoito, lääkitys, kuntoutus ja päivittäinen apu voidaan aivan yhtä hyvin antaa palvelutalossa, sanoo Kuntaliiton hallintoylilääkäri Päivi Koivuranta-Vaara.

Esimerkiksi Forssa on jo luopumassa kaikesta vanhusten pitkäaikaisesta laitoshoidosta. Laitoskulttuuria pyritään purkamaan myös Turussa.

Työryhmä luovuttaa raporttinsa ensi viikolla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot