Mainos
Mainos

TS: Vapauttamissuunnitelma puuttuu usealta vangilta

Jopa 40 prosenttia viime vuonna vapautuneista vangeista pääsi vankilasta ilman suunnitelmaa asunnosta ja toimeentulosta, kertoo Turun Sanomat. Vankeuslakiin viisi vuotta sitten kirjattu vapauttamissuunnitelma puuttuu etenkin lyhytaikaisilta vangeilta, joille suunnitelmaa ei ehditä tehdä.

Rikosseuraamuslaitoksen arviointikeskuksissa laadittava rangaistusajan suunnitelma tehdään lähes kaikille vangeille. Sitä ehditään harvoin täydentää vapauttamissuunnitelmalla, jonka tarkoituksena on ehkäistä rikosten uusimista ja parantaa vankien elämänhallintaa.

– Lähes puolet vapautuneista vangeista on ollut vankilassa alle kolme kuukautta. Suunnitelma pitäisi toki tehdä kaikille. Tilanteesta riippuen sen voi tehdä eri laajuisena, kertoo Vuokko Karsikas Rikosseuraamuslaitoksesta.

Vangeilla ei ole Suomessa erillistä jälkihuoltojärjestelmää. Noin kolmannes vangeista vapautuu asunnottomana, ja lisäksi vankilassa aloitettua päihdekuntoutusta ei usein jatketa vapaudessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme