Mainos
Mainos

TS: Viranomaisille lisävaltuuksia eläintilojen tarkastuksiin – eläintiloilla hanke epäilyttää

Valmisteilla oleva eläinsuojelulain uudistus voi tuoda viranomaisille lisää valtuuksia eläintilojen tarkastuksiin. Nykyään yllätystarkastuksen voi tehdä tilalle vain, jos viranomaisilla on perusteltu syy epäillä huonoa kohtelua.

Asiasta kirjoittaa Turun Sanomat.

Valtaosa viranomaisista haluaisi tuoreen kyselyn mukaan tarkastaa eläintiloja myös ilman perusteltua syytä. Maa- ja metsätalousministeriön kyselyyn vastanneista viranomaisista 80 % piti asiaa ongelmallisena ja toivoi, että valtuuksia laajennettaisiin.

Kotieläintiloilla asiaan ei suhtauduta yhtä myötämielisesti: Kyselyyn vastanneista alle puolet hyväksyi ilman epäilyä tehtävä tarkastukset. Eniten uudistusidea herätti vastustusta sika- ja broileritiloilla.

Kysely tehtiin uudistettavan eläinsuojelulain valmistelun pohjaksi. Nykyistä lakia ollaan Turun Sanomien mukaan uudistamassa muun muassa lain vaikeaselkoisuuden ja tulkinnanvaraisuuden takia.

Nykyinen eläinsuojelulaki tuli voimaan 1996.

Lue Turun Sanomien juttutästä.

(MTV3 - TS)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme