Mainos
Mainos

TS: Viranomaisille lisävaltuuksia eläintilojen tarkastuksiin – eläintiloilla hanke epäilyttää

Valmisteilla oleva eläinsuojelulain uudistus voi tuoda viranomaisille lisää valtuuksia eläintilojen tarkastuksiin. Nykyään yllätystarkastuksen voi tehdä tilalle vain, jos viranomaisilla on perusteltu syy epäillä huonoa kohtelua.

Asiasta kirjoittaa Turun Sanomat.

Valtaosa viranomaisista haluaisi tuoreen kyselyn mukaan tarkastaa eläintiloja myös ilman perusteltua syytä. Maa- ja metsätalousministeriön kyselyyn vastanneista viranomaisista 80 % piti asiaa ongelmallisena ja toivoi, että valtuuksia laajennettaisiin.

Kotieläintiloilla asiaan ei suhtauduta yhtä myötämielisesti: Kyselyyn vastanneista alle puolet hyväksyi ilman epäilyä tehtävä tarkastukset. Eniten uudistusidea herätti vastustusta sika- ja broileritiloilla.

Kysely tehtiin uudistettavan eläinsuojelulain valmistelun pohjaksi. Nykyistä lakia ollaan Turun Sanomien mukaan uudistamassa muun muassa lain vaikeaselkoisuuden ja tulkinnanvaraisuuden takia.

Nykyinen eläinsuojelulaki tuli voimaan 1996.

Lue Turun Sanomien juttutästä.

(MTV3 - TS)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot