Mainos
Mainos

TS: Ydinvoimaloiden vartiontia uhkaa lakko

Lakko saattaa lamauttaa Loviisan ja Olkiluodon ydinvoimaloiden vartioinnin.

Turun Sanomat kertoo, että vartiointialan palveluja myyvä Securitas ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat ajautuneet törmäyskurssille, jonka vuoksi vartiointi Loviisan ja Olkiluodon ydinvoimaloissa voi keskeytyä ensi viikon keskivkiikkona. Tuolloin alkaa PAMin Securitasta vastaan julistama kolme päivää kestävä lakko.

PAM on sitä mieltä, että Securitas on käyttänyt työstaistelussa vääriä keinoja. Tästä syystä PAM ei mahdollisesti anna Securitakselle poikkeuslupaa turvata lakon aikan tärkeitä kohteita.

Viimeisin PAMin ja Securitaksen välejä kiristänyt selkkaus sattui edellispäivänä. Securitas tarjosi tuolloin yrityksen jokaiselle työntekijälle 50 euroa käteisenä, jos työntekijät peruuttavat lakkonsa. PAM pitää menettelyä törkeänä, kun alaniso yritys ei kunnioita laillista työtaistelua.

Securitas on pyytänyt anteeksi menettelyään alkuvuoden ulosmarssien aikana. Yritys lähetti henkilöstölleen kirjeen, jonka saattoi tulkita kehottavan eroamaan ammattiliitosta. Lisäksi Securitas otti ulosmarssijoita kuulusteluihin, joissa se ypyrki selvittämään kuka mielenilmaukset pani alulle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme