Mainos
Mainos

TS: Yhä useampi ulkomaalainen tarvitsee toimeentulotukea

Yhä useampi työtön EU-kansalainen ja oleskeluluvalla Suomessa asuva ulkomaalainen joutuu turvautumaan toimeentulotukeen. Turun Sanomien mukaan rahapulassa olevat EU-kansalaiset, jotka ovat Suomessa etsimässä työtä ovat lisääntyneet viime aikoina.

Muusta maasta saapuva EU- kansalainen saa oleskella Suomessa kolmen kuukauden ajan, mutta sen ajan heidän olisi tultava toimeen omillaan. Turun Sanomat kertoo, että Helsingin toimeentulotuen piirissä on jo yli 1500 EU-kansalaista. Kunnat myöntävät yhä useammin toimeentulotukea ulkomaalaisille, joilla siihen ei ole oikeutta.

Lain mukaan oleskelulupa voidaan perua, mikäli henkilö tarvitsee toimeentulotukea, mutta viranomaisten tiedonkulun ja tietosuojan takia lakia on hyvin vaikea toteuttaa. Turun Sanomien mukaan sosiaali- ja terveysministeriö harkitsee lakimuutosta, jotta hankalaan tilanteeseen saataisiin ratkaisu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme