Mainos
Mainos

TS: Yritykset noudattavat kuittilakia yhä huonosti

Viime vuoden alussa voimaan tulleen kuittilain noudattamisessa on puutteita edelleen, kirjoittaa Turun Sanomat. Lähes joka toisessa Verohallinnon tarkastamassa tapauksessa on havaittu puutteita.

Lehden mukaan viranomaiset ovat tehneet tähän mennessä noin 3500 tarkastusta, joista Verohallinto lähes 2300. Myös aluehallintovirastot ja Poliisihallitus ovat tehneet tarkastuksia. Eniten tarkastuksia on tehty ravintoloissa, parturi-kampaamoissa ja kukkakaupoissa.

– Laiminlyöntimaksuja on määrätty noin 70 tapauksessa. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, onko valituksia hallinto-oikeuteen tehty, sanoo Verohallinnon ylitarkastaja Liisi Peltokorpi lehdelle.

Aluehallintovirastot vastaavat ravintoloiden kuittivalvonnasta. Myös tällä puolella on lehden mukaan törmätty puutteisiin, vaikka ravintoloilla oli velvoite kuitin antamiseen jo ennen lakiuudistusta.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme